9.4.09

Shiver Music

Wah! Hari ni aku rasa cam ceria~ yey. Tak macam semalam, hati aku rasa macam disentap-sentap jer. Rasa macam sedih banget. Mana tak, kalau kita expect something tu, and expectations tu tinggi lar pulak and kita menaruh lak harapan tinggi menggunung on that something (in english org kata put high hopes lar kot). Tapi alih-alih, the result is like totally opposite. Mau tak kecewa!
Yoh. Aku tanak rosakkan keceriaan aku hari ni. Aku ni tak sabar-sabar nak intro satu band ni kat korang. Dah lama dah aku pendam perasaan ku ini. Excited dowh. Tak tau ar korang. Let's get started.




Shiver, the name of the band. I believe the name really suits the band and their music, cos it does it shivering spells on me, when I heard them for the first time. Other than talented in making good music, they are also very good looking young men, well educated and somehow I found that they are very friendly and polite as well. Trust me, they really do. (apa hal merapu aku ni. ni aku budget promote kat aweks aweks di luar sana lar)

Shiver is formed by 3 fellas; Shade (vocal + guitar + piano), Suffian (bass + 2nd vocal + acoustic guitar), Buste (synthesiezer + acoustic guitar + keyboard + bass + 3rd vocal) and Sazali aka Lee (drummer).

What genre do they play? Erkk, you tell me :P

Buat masa ni, Shiver sedang masih lagi dalam proses mengelokkan lagu-lagu diorang, in the effort of producing quality music - EP.

For me, the song that can bring Shiver forward is the one that entitled "Bencinya Cintamu". I really, really got knocked off my shoes mendengar music arrangement dalam lagu tu. I can give two thumbs up for that one.

Yet, Shiver has to be reminded to put in extra effort in their singing/ vocals. Bagi aku jerla. Aku tak tau lar telinga orang lain dengar cam mana.

Oh ya by the way, for those who interested to invite Shiver for any occasions/gigs/events kindly contact Mr Edwardo @ 012-4439800. And free cds are available from the listed below:

Suffian (Shah Alam, KL) : 012 4439800
Shade (Kulim, Penang, Melaka) : 017 2096805
Farid (Alor Star) : 012 4142616

Whatever it is. Shiver is totally awesome! Suka!
Enjoy this nice number from Shiver, entitled "Jawapan Yang Kutunggu"


Shiver - Jawapan Yang Kutunggu


Verse1
Mungkinkah aku tak layak
Untuk memiliki impian itu
Perlukan aku serahkannya
Pada yang selainnya

Ku tak mahu kalah
Aku perlu mengalah
Bila hatinya tak mahu
Terima aku untuknya

Pre-Chorus
Maafkanlah kerana aku
Memujamu tanpa berhenti
Aku tak mampu mengajar hatiku
Untuk bebas darimu

Chorus
Kau terlalu istimewa
Seindah ciptaannya
Aku hanyalah picisan
Yang ingin bersamamu

Kau hanya sebuah impian
Dalam mimpi hidup ku
Mampukah aku memilikmu
Inilah jawapan yang kutunggu

3 comments:

o_o said...

mcm muzik latin eh..nak oo?

eza.sulyzza said...

aok..haha..
ya juak la dipikir kamek time mek dgr lagu tok..
very smooth jak bunyi nya..

Hasnoor said...

tang best jak pa beat lagu tok..